25 juli 2012

Dagens recept


Sommarkaka

100 gram smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
100 gram rabarber
1 tsk potatismjöl
100 gram mandelmassa
Florsocker

Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör ner socker och äggen så det blir en jämn smet. Rör ner mjölet och bakpulvret. Bred ut smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter.  Skär rabarbern i tunna bitar och blanda med potatismjölet.  Lägg dem på smeten. Riv mandelmassan grovt och strö över kakan.  Grädda kakan i 175 grader ca 25-30 min. Låt kallna och strö över florsocker.

Servera med glass eller vispad grädde.

Man kan variera kakan genom att använda olika bär allt eftersom de mognar under sommaren.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar