19 aug. 2012

Squashtips

Nu har squashen kommit igång och då gäller det att hitta bra recept. Detta är min favorit just nu.
Squashsoppa

1 squash
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
½ grön chili
1 burk hela tomater
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
2 dl grädde
50 gran Philadelphiaost naturell
olivolja
salt
citron
svarta oliver
finhackad dill

Skiva squashen i skivor och dela dessa i fyra bitar, hacka lök och vitlök och fräs alltsammans  i olivolja i en kastrull. Blanda därefter i tomaterna med spad, vatten och buljongtärningen. Hacka chilin och rör ner hacket i grytan. Låt alltsamman koka tills squashen känns mjuk ca 15-20 min. Rör ner osten och grädden och pressad citron. Strö över dillen och blanda ner oliverna.

  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar