18 sep. 2012

Sivs jordärtskockssoppa

Jordärtskocka med Chiliräkor, 4 port

200 g jordärtskockor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk majsolja
8 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
3 dl grädde
300 g stora, skalade räkor (50-70) st
2 msk sweet chilisås
2 msk finhackad gräslök
Salt
Vitpeppar
 
Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Skala och finhacka lök och
vitlök. Fräs i olja utan att det tar färg.
Häll på vatten och vin och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills jordärtskocksbitarna är mjuka, ca 15 min.
 
Mixa med stavmixer direkt i kastrullen. Tillsätt grädde och smaka av med
½ tsk salt och 1 ½ krm vitpeppar. Låt koka upp.

 
Snitta eventuellt räkorna så att de kan vikas ut. Fräs dem hastigt i olja.
Vänd ner sweet chilisås och gräslök. Fördela soppa i skålar och toppa med
räkor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar