25 sep. 2012

Squashrecept

Torshi
Squash
1 dl salt
2,5 msk gurkmeja
1,5 msk curry
chilipeppar
5 dl äppelcidervinäger
Skär squashen i bitar och lägg i en skål. Strö över saltet och rör om. Låt stå några timmar i rumstemperatur.
Häll av vätskan och lägg squashbitarna och chilin i en burk med lock. Blanda curry, gurkmeja  och äppelcidervinäger. Häll blandningen över squashen. De ska vara helt täckta av lagen.  Sätt på locket och förvara burken i kylen. Efter några veckor är det dags att servera squashen som tillbehör till maten eller på smörgås. Min favorit just nu är smörgås med skinka, torshi och oliver.
När squashen är slut kan man använda spadet igen. Det är bara att lägga ner nya grönsaker och låta dessa ta smak. Det går bra att använda blomkålsbitar mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar