25 jan. 2013

Sollerö gråärt


Idag har jag lagat lunch av egenodlade gråärtor. Jag började med att blötlägga de torkade ärtorna i vatten 1 dygn.  Hällde av vattnet och kokade ärtorna i vatten med en buljongtärning tills de kändes mjuka.

Biffar
3 dl kokta gråärtor
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1- 2 tsk spiskummin
3 matsskedar Tahini (finns på Willys)
1 dl hackad persilja
2 msk pressad citron
1 msk Maizena majsstärkelse
örtsalt
svartpeppar

Lägg alla ingredienserna i matberedaren och kör till en jämn smet. Forma biffar och stek i olja. Sänk värmen när de fått färg och låt dem eftersteka.

Servera gärna med ris efterson ris och ärtor eller bönor har olika aminosyror som tillsammans ger mer fullvärdigt protein.

Chutney eller Turkisk yoghurt blandad med chutney är gott till.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar